Naslovna Razonoda Novi Uskršnji Kaćolinin recept: Čizkejk koh
Razonoda

Novi Uskršnji Kaćolinin recept: Čizkejk koh

Podeli
Podeli

Serijal Uskršnjih recepata vrednih lajkova na Instagramu se nastavlja! Danas pravimo najdivniji koh na svetu koji je nastao tako što sam poslala muškarca u prodavnicu. Sama sam kriva što sam očekivala da zna razliku između pavlake za kuvanje i slatke pavlake. Nije kao da piše na prozivodu. Elem, pošto se kod nas hrana ne baca, rešila sam da je svakako iskoristim u receptu pa makar morala sve sama da pojedem. Na kraju sam krila kolač po kući kako bi uopšte ostalo nešto za mene. Hajde da se bacimo na receptić.

Sastojci za koh:

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika griza
  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • Mleko 1l
  • Vanila i šećer po ukusu (kod mene možda oko 100 gr, nisam merila)

Fil:

  • Slatka pavlaka 250ml
  • Krem sir 150gr
  • Vanila po ukusu
  • Šećera u prahu tek toliko da krem sir nije slan

Preliv od voća:

  • 350-400 gr malina ili nekog drugog voća
  • 2-3 kašike šećera ili više ako su kisele maline
  • Malo soka od limuna ili pomorandže
  1. Pomešajte voće sa šećerom, sokom od limuna i krčkajte na tihoj vatri dok se sos malo ne zgusne. Ostavite da se prohladi.
  2. Odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera.
  3. U belanca dodajte žumaca, jedno po jedno, i lagano ih umešajte kašikom ili varjačom.
  4. Pomešajte griz i brašno pa dodajte u smesu od jaja uz lagano mešanje. 
  5. Na kraju dodajte malo vanile, izmešajte, pa prebacite u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata, ili dok ne porumeni.
  6. Mleko prokuvajte sa šećerom i vanilom i prelijte koh čim ga izvadite iz rerne. Ostavite da se ohladi.
  7. Slatku pavlaku umutite mikserom. Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu i vanilom i dodajte u slatku pavlaku. Lagano promešajte pa premažite preko ohlađenog koha. Na kraju dodajte i sos od voća, ostavite preko noći u frižideru da se stegne i nakrkajte se kao gospoda! Prijatno! 
Podeli
Povezane vesti

Evo predloga za Uskršnji ručak: Kaćolina sprema aromatičnu jagnjetinu sa pilavom

Najlepši recept ovog Uskršnjeg specijala sam ostavila za kraj. Zamislite samo, aromatična...

Zbog uskršnjih praznika raste prodaja gljiva

U vreme posta, znatno je veća potražnja i prodaja gljiva. Slađana Andrić...

Imate ih kod kuće: Četiri namirnice za prirodno farbanje jaja

Mnogima smetaju veštačke boje koje ostanu na jajima koje bojimo za Uskrs...

Kada se farbaju jaja po srpskoj tradiciji: Na Veliki četvrtak ili Veliki petak?

Poslednja (strasna) nedelja pre Uskrsa je posvećena pripremama za najveći hrišćanski praznik....