Naslovna Razonoda Kaćolina kuva za Šabačke novosti: Američke palačinke sa flambiranim bananama
Razonoda

Kaćolina kuva za Šabačke novosti: Američke palačinke sa flambiranim bananama

Podeli
Podeli

Moje ime je Kaćolina i kao kreativni entuzijasta u svetu kulinarstva verujem da kuvanje nije samo veština, već i pravi oblik umetnosti. Za mene je svaki recept prilika da izrazim kreativnost i ljubav prema hrani, dok svako jelo nosi posebnu priču i može doneti sreću onima koji ga probaju. Prijatelji su najveći krivci što sam započela snimanje. Znali su koliko volim da kuvam i više su verovali u mene nego ja sama i na tome sam im neizmerno zahvalna. Iskreno, moj stomak nema problem da pronađe ideje za recepte, najveći je problem kako da ga ograničim na jedno jelo. Na mojim društvenim mrežama želim da pokažem da kuvanje može biti i zabavno i inspirativno, te da ne moramo biti savršeni u svemu što radimo. Nego, dosta o meni, hajde da se bacimo na prvi od mnogih recepata koji ćete videti na Šabačkim novostima.

Američke palačinke sa flambiranim bananama

Sastojci za palačinke:

– Brašno 270gr

– Šećer 4 kašike

– Prstohvat soli

– Prašak za pecivo kaščica i po

– Mleko 260ml

– Jaja 2 kom

– Istopljen puter 60-70gr

– Malo ulja za prženje

1. Pomešajte prvo sve suve sastojke za palačinke, pa im dodajte i mokre. Sve dobro promešajte i ostavite testo da odstoji pola sata pre pečenja.

2. Pecite palačinke na malo ulja, po par minuta sa obe strane, dok ne porumene.

Sastojci za flambirane banane:

– Puter 70gr

– Braon šećer 100gr

– Rum ili rakija 1 čašica

– Banane 3 komada

– Malo cimeta, prstohvat soli i jedna kaščica rendane narandžine kore

1. Istopite puter u tiganju i dodajte mu šećer. Kada se šećer istopi dodajte banane.

2. Banane propržite po minutu sa obe strane, izvadite ih i poslažite sa palačinkama.

3. Tiganj vratite na ringlu, u šećer i puter dodajte malo cimeta, soli i po želji narandžine kore.

4. Kada sos provri, dodajte rum ili rakiju i flambirajte (zapalite). Tiganj lagano mešajte dok se plamen ne ugasi, a zatim ga servirajte uz palačinke, banane, i sladoled od vanile.

Podeli
Povezane vesti

Dan planete Zemlje: Podsetnik u kakvom je stanju priroda planete na kojoj živimo

Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje obeležava se 22. aprila u više...

Batut: Postepeni prelazak sa posne na mrsnu hranu

Prelazak sa posne na mrsnu hranu treba da bude postepen, ukazao je...

Šta da radite sa čuvarkućom od prošle godine?

Na Veliki petak, tradicionalno se farbaju jaja za Vaskrs, a posebno mesto...

Evo predloga za Uskršnji ručak: Kaćolina sprema aromatičnu jagnjetinu sa pilavom

Najlepši recept ovog Uskršnjeg specijala sam ostavila za kraj. Zamislite samo, aromatična...