Naslovna Razonoda Kaćolina kuva: Leblebija u kari sosu
Razonoda

Kaćolina kuva: Leblebija u kari sosu

Podeli
Podeli

Ljudi moji, s obzirom da znam da ste mi zanemoćali od ovog posta, danas pravimo jedno jednostavno ali preukusno posno jelo. Može biti posno na vodi ili na ulju, jedina je razlika u tome kako pripremate luk. Pre nego što se bacimo na pripremu jela, želela bih da se igramo jedne igrice pogađanja. Šta mislite, zbog kojeg sastojka u ovom receptu ću postati antihrist u komentarima na društvenim mrežama? Ja glasam za kokosovo mleko!  Prosto sam ubeđena da će neko reći da mleko nije posno i da je kokos ustvari neka kravica Kokosica. Nego, dok vi razmišljate, hajde mi da se bacimo na receptić.

Leblebija u kari sosu

Sastojci:

  • Crni luk 2 manje glavice ili 1 veća
  • Kuvani paradajz ili paradajz iz konzerve 400ml
  • Beli luk 3-4 čena
  • Kokosovo ulje/ili koje vam volja za prženje luka (ako postite na vodi, preskočite ulje i dinstajte ga na vodi)
  • Kuvana leblebija/slanutak 500gr (dve konzerve)
  • So i biber po ukusu
  • Garam masala 1 kašika (može da se zameni sa malo karija)
  • Kari 1 kaščica
  • Kumin prstohvat
  • Kokosovo mleko 400ml (punomasno)
  • Pola kašike gustina
  • Sok od pola limuna/limete
  1. Iseckan crni luk prodinstajte 2-3 minta na malo ulja ili vode pa dodajte pola iseckanog beli luka, paradajz, so i biber i krčkajte na tihoj vatri 10-15 minuta.
  2. Kada luk smekša dodajte i leblebiju, ostale začine, kokosovo mleko i krčkajte na tihoj vatri oko 15 minuta. 
  3. Pomešajte gustin sa malo vode i dodajte u jelo zajedno sa ostatkom belog luka. Krčkajte još par minuta da se zgusne sosić i to bi bilo to.
  4. Na kraju skinite sa vatre, dodajte sok od pola limuna i nakrkajte se kao gospoda! Prijatno! 
Podeli
Povezane vesti

Dan planete Zemlje: Podsetnik u kakvom je stanju priroda planete na kojoj živimo

Dan planete Zemlje ili Dan Zemlje obeležava se 22. aprila u više...

Batut: Postepeni prelazak sa posne na mrsnu hranu

Prelazak sa posne na mrsnu hranu treba da bude postepen, ukazao je...

Šta da radite sa čuvarkućom od prošle godine?

Na Veliki petak, tradicionalno se farbaju jaja za Vaskrs, a posebno mesto...

Evo predloga za Uskršnji ručak: Kaćolina sprema aromatičnu jagnjetinu sa pilavom

Najlepši recept ovog Uskršnjeg specijala sam ostavila za kraj. Zamislite samo, aromatična...